вторник, 21 января 2014 г.

Noderīgi padomi no EKOCENTRS - nekustamais īpašums Latvijā : Kā pasargāt sevi no zādzības?



 25. Kā pasargāt sevi no zādzības?
Nevienu negribu biedēt, bet! Ja jau kaut kas mēdz gadīties, tad labāk ir par to zināt jau iepriekš un nepieļaut.
Runa nav par banālām dzīvokļu zādzībām.
Kā jūs domājat, no kurienes jums nepazīstams cilvēks var uzzināt, vai jūsu dzīvoklī ir vērtīgas lietas, un ja ir, tad kur jūs tās glabājat? Protams! Viņam ir jāatnāk un jāpaskatās. Gadās, ka krāpnieki maskējas zem sociālo darbinieku maskas vai izliekas, ka viņiem steidzami vajag "padzert ūdeni". Taču kopš tā laika, kad uz mājām parādījušies domofoni, variants ar "ūdeni" neiet cauri. Bet, ja jums piezvanīs cilvēks un palūgs parādīt dzīvokli, kuru jūs pārdodat, jūs paši viņu ielaidīsiet un pat kāpņu telpas kodu pateiksiet.
Protams, simtprocentīgu drošību nespēs 

garantēt pat apdrošināšanas kompānija «Lloyd's of London».
Ja jūs pārdodat savu īpašumu patstāvīgi, tad nodrošiniet sev vismaz elementāru drošību. Piemēram, aicinot mājās nepazīstamu cilvēku, pajautājiet ne tikai, kā viņu sauc, bet arī tālruņa numuru. Nepaslinkojiet un piezvaniet, pārliecinieties, vai šāds numurs patiešām eksistē.
Protams, arī šī nav garantija. Galu galā sim karti vienmēr var nomainīt pret citu. Normāls cilvēks jūs sapratīs un neapvainosies par šādu pārbaudi, bet potenciālais zaglis aizdomāsies. Tādēļ, lūdzu, aizvāciet prom no acīm visu vērtīgo un svarīgo, piemēram, dzīvokļa vai mašīnas atslēgas, kuras jūs "parasti" atstājat uz skapīša pie ieejas.
Nelieciet redzamā vietā savu maku un mobilo telefonu.
Vispār, neizlieciet neko, kas varētu cilvēkam radīt kārdinājumu paķert līdzi to, kas slikti noglabāts. Atcerieties Bībeles bausli: "Neieved kārdinājumā"!
Ja iespējams, pacentieties, lai ar jums kopā mājās būtu vēl kāds. Katram gadījumam. Ja ar jums strādātu profesionāls mākleris, tad apskates laikā viņš sekotu līdzi visam, kas notiek objektā.
Ja tomēr nolemsiet tikt ar visu galā paši, nenonieciniet drošības jautājumus, kā saka "kas savi sargā, to Dievs sargā".



:-)
Jaunais krievs pērk dzīvokli un jautā:
- Šis dzīvoklis ir kluss?
- Ļoti kluss! Iepriekšējo īpašnieku nošāva, tā arī neviens neko nedzirdēja!

Комментариев нет:

Отправить комментарий