вторник, 29 апреля 2014 г.

Tā nedrīkst: 8 galvenās kļūdas interjera dizainā - pirmā kļūda

Interjera dekorēšana – katrs to saprot un redz pa-savam, un vairums pieļauj vienas un tās pašas kļūdas. Jūs vēlaties izveidot mājīgu vidi? Tad labāk uzriezi uzzināt, no kādām dekorēšanas lamatām vajadzētu izvairīties visiem - neskatoties uz gaumes īpatnībām. 

Kļūda Nr. 1: ābolam nav kur nokrist

"Pārbāzts interjers – pati tipiskākā kļūda tiem, kuri dekorē paši savu māju."


Bez šaubām, atradīsies tie, kuri dod priekšroku minimālismam. Taču lielāka daļa no mums mīl "aizpildīt tukšumu", savācot sev apkārt lielu daudzumu priekšmetu, kas saistīti ar atmiņām un no kuriem nav iespējams atbrīvoties. 

Nokļūstot interjera dekoru veikalā, atcerieties: dekoram jābūt skaistam un funkcionālam! Interjera dizainam nav nekā kopēja ar piebāztas noliktavas radīšanu, pārvietošanās pa kuru ir ekstrēms sporta veids, kurš "atstāj" zilumus uz kājām un rokām. Vienkārši skaists priekšmets vel nav pietiekams arguments, lai to stieptu uz mājām.
Ņemat piemēru no japāņiem: labāk mazāk, nekā vairāk. Visām mēbelēm jābūt maksimāli funkcionālām. Ieekonomēt platību ļaus mēbeles ar iebūvētu mantu glabāšanas sistēmām, mobilas un saliekamas mēbeles. Iemācieties pareizi glabāt mantas, kuras nelietojat katru dienu.


Un kas ir vēl svarīgāk, saņemiet dūrē visu savu gribasspēku un atbrīvojieties no interjera priekšmetiem, kurus neesat lietojuši vairāk kā gadu.

Otrs nopietns arguments par labu brīvai telpai. Psihologi apgalvo, ka guļamistabas interjers ir spējīgs daudz izstāstīt par saimnieku. Kas attiecas uz viesistabu, speciālisti brīdina: atšķirībā no guļamistabas, kura ilustrē jūsu raksturu, tad viesistaba savukārt  ietekmē cilvēka psiholoģisko stāvokli.  Un diez vai otrs žurnāl galdiņš, neliela papildus sofa, pufs kājām, grozi papīriem, un citas detaļas palīdzēs jums saglabāt dvēseles mieru. Daudz svarīgāk labam noskaņojumam un pašsajūtai ir atstāt dzīvoklī pietiekami brīvas vietas lai varētu brīvi pārvietoties. 

                        
Lieko mantu aizliegums, attiecas ne tikai uz mēbelēm, bet arī uz tepiķiem, dīvānu spilveniem, foto rāmjiem un suvenīriem no dažādām valstīm. Ja jūs esat atgriezies no ceļojuma un uz līdzenas vietas izrotājam māju ar gliemežvāku, ko esat nopircis no aborigēniem un novietojis to kopa ar maču-pikču cilts darinātajām krellēm uz televizora, tad nosakiet šiem suvenīriem "derīguma termiņu" un atcerieties, ka pēc mēneša ir jānovāc šie priekšmeti atvilktnē.

Nākamnedēļ vēl!

Drošie darījumi ar nekustamo īpašumu Latvijā: +371 22 3047 75 * +371 67 2800 80 * info@ekocentrs.lv  * www.ekocentrs.ru * invest-real.blogspot.com


Комментариев нет:

Отправить комментарий